Jan 12, 2010, 12:03 PM

Цензорът 

  Poetry » Other
446 0 8

         

 

Ама че гад! Махнете се, плебеи,

че вече ми дойде от вас до гуша!

Владиката, когато пее,

поповете мълчат и слушат.

 

Дотегна ми от тази глупост

по някакви илюзии да страдам.

Погнусата си е погнуса.

Досадата си е досада.

 

Противни сте и боят ви е малко.

Гърбът е чужд, а прътът – недодялан. –

Животът ви е безпросветна чалга,

смъртта ви е провал в провала.

 

Това да не е някакъв кучкарник

за вечно прегладнели псета!

Ядосан съм и всичко помиярско,

отхвърлям и налагам вето.

 

На собствена глава постановявам,

че някак си фасонът ви не струва.

Реших да ви прогоня незабавно,

а кокалът се конфискува.

 

 

© Ради Стефанов Р All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??