Ама че гад! Махнете се, плебеи,
че вече ми дойде от вас до гуша!
Владиката, когато пее,
поповете мълчат и слушат.
Дотегна ми от тази глупост
по някакви илюзии да страдам.
Погнусата си е погнуса.
Досадата си е досада.
Противни сте и боят ви е малко.
Гърбът е чужд, а прътът – недодялан. –
Животът ви е безпросветна чалга,
смъртта ви е провал в провала.
Това да не е някакъв кучкарник
за вечно прегладнели псета!
Ядосан съм и всичко помиярско,
отхвърлям и налагам вето.
На собствена глава постановявам,
че някак си фасонът ви не струва.
Реших да ви прогоня незабавно,
а кокалът се конфискува.
© Ради Стефанов Р Todos los derechos reservados