Година след година,
се събуждам все по-сам.
Едва едва, едва едва
брадата си обръсвам.
Сядам в Ъгъла,
кучето върти опашка.
Днес ще хвърлят,
всички грешници петаче.
Фалшиво свиря на хармоника,
влюбени танцуват около мен.
В пощенската кутия,
ми са всички приятели.
Един път в годината,
имам рожден ден.
© Станислав Русев All rights reserved.