От лунен прах очите ми изгарят,
а не от слънце, парещо в деня.
Защото тъмнината в мен отваря,
душевна рана с болка и вина.
Съдбата ми е в лоното на мрака,
обгърнало ме със студенина.
Неистово, душа ме нейде чака,
изпълнена с безкрайна топлина!
© Данаил Таков All rights reserved.