Ситни, като златни слънчогледи,
цъфнали са – хиляди на брой.
Слънцето във всяко се оглежда,
милва го със майчинска любов.
Радва ме, изпълва ми душата
тази проста, дива красота.
Колко хубост има по земята! –
Ражда я невидимо пръстта.
© Елица Ангелова All rights reserved.