Mar 18, 2014, 10:46 PM

Черна приказка 

  Poetry » Other
545 0 0

Под черното крило на нощта…

Из мразовитата сива гора

Една жена, в жълта дреха обвита,

Пристъпва едва, от луната открита.

 

Дрехата ù е като пеперуда…

Трепти, лети… бушува!

Душата ù силно се лута

Из спомени (…) бавно плува.

 

Като удавница, из гората сива

Тя прокрадва нокти на дива –

Ледени пръсти чупят леда, прекършват живота…

Сини, пъстри очи крадат от цвета на азота!

 

И в миг всичко пламва –

В пламъци сенки на воля играят!

И няма вода да спре туй, що страда…

Живота отвътре вече го няма – това е краят!

 

От пламъците – фигура непозната…

Дали това е пеперудата златна?

Дали ще живее отново?

Или ще започне наново…?

© Кейтлин А. All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??