Sep 9, 2011, 3:36 PM

Червей 

  Poetry » Civilian
963 0 0

червей

Тук искат да бъдеш червей -
      мазен, лигав, пълзящ.
Тук искат интрига да има -
      измислена може да е.
Тук искат материал да има -
     или ще го измислят те.
Гглава не може да надигаш -
     те даже мислят вместо теб.
И сам не може да се скиташ -
      може да се отдалечиш.
Очи, уши навсякъде те дебнат -
     да не вземеш да сгрешиш.
Сам ли - не, не си.
Доносници пълзят по мас -
   в надпревара до захлас.
Човек ли си?
   - вече се питаш.
А те?
   - отдавна не приличат.
В слуз и луга, и в кал...
   що дириш, мила, тука???
Крак вдигни - тръгни...
   и даже без посока...
просто отмини.
       Червей ти не си.

© Гери Д Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??