Тук искат да бъдеш червей -
мазен, лигав, пълзящ.
Тук искат интрига да има -
измислена може да е.
Тук искат материал да има -
или ще го измислят те.
Гглава не може да надигаш -
те даже мислят вместо теб.
И сам не може да се скиташ -
може да се отдалечиш.
Очи, уши навсякъде те дебнат -
да не вземеш да сгрешиш.
Сам ли - не, не си.
Доносници пълзят по мас -
в надпревара до захлас.
Човек ли си?
- вече се питаш.
А те?
- отдавна не приличат.
В слуз и луга, и в кал...
що дириш, мила, тука???
Крак вдигни - тръгни...
и даже без посока...
просто отмини.
Червей ти не си.
© Гери Д Георгиева Все права защищены