Независимостта е повод за гордост,
а не дипломатическа формалност.
Велика дата за майка България е днес,
що изми срама на Берлинския конгрес.
Българинът доказа, че с ум, воля и борба
може сам смело да определя своята съдба!
Нека всеки този светъл ден да помни -
таз важна стъпка днес да сме свободни!
© Георги All rights reserved.