За светлина родено си, човече -
в планините гайдите да надпяваш,
да превзема песента върховете,
орлите с погледа си да смиряваш…
За топлина родено си, човече –
закрилник да бъдеш, да се надяваш,
духът ти да сее радост далече,
все ръка на слабия да подаваш.
От обич и за обич си родено!
Не спирай и за миг да помечтаваш…
© Росица Танчева All rights reserved.