Сурва, сурва! Днес сурвачка
си направи сам Иван.
Колко търси тази ячка
клонка от напъпил дрян!
Па отсече я набързо
и отнесе у дома.
Клонките с конец привърза -
заприлича на мома!
Тъй я украси богато -
с пъстри ленти омота,
с пуканки, звезди от злато -
като слънце заблестя!
Как ще има да сурвака
Ваньо всичките наред:
мама, тати, бати, кака...
за късмет и берекет!
© Борко Бърборко All rights reserved.