27.12.2008 г., 17:28 ч.

Чудна сурвачка 

  Поезия » За деца
1566 0 3

Сурва, сурва! Днес сурвачка

си направи сам Иван.

Колко търси тази ячка

клонка от напъпил дрян!

 

Па отсече я набързо

и отнесе у дома.

Клонките с конец привърза -

заприлича на мома!

 

Тъй я украси богато -

с пъстри ленти омота,

с пуканки, звезди от злато -

като слънце заблестя!

 

Как ще има да сурвака

Ваньо всичките наред:

мама, тати, бати, кака...

за късмет и берекет!

© Борко Бърборко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??