Циганска любов
Във филма циганска любов,
неземна, волна и красива,
и в нея ритъм страстен, нов
и свобода недостижима.
Във мрака цигански очи,
звучи в сърцето тъжна песен,
нощта е цигански коси
и листопад на късна есен.
Луната златна и добра,
в небето дълго, дълго свети,
далечна и без суета,
тя шепне приказни сонети.
Във филма циганска любов,
душата тя е покорила
и сякаш от небето зов
във себе си е съхранила.
Мария Мустакерска
© Maria Mustakerska All rights reserved.