31.03.2022 г., 16:57 ч.

Циганска любов 

  Поезия » Любовна
875 1 0

    

     Циганска любов

 

Във филма циганска любов,

неземна, волна и красива,

и в нея ритъм страстен, нов

и свобода недостижима.                                    

 

Във мрака цигански очи,

звучи в сърцето тъжна песен,

нощта е цигански коси

и листопад на късна есен.

 

Луната златна и добра,

в небето дълго, дълго свети,

далечна и без суета,

тя шепне приказни сонети.

 

Във филма циганска любов,

душата тя е покорила

и сякаш от небето зов

във себе си е съхранила.

           Мария Мустакерска

© Maria Mustakerska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??