Аз съм циганка гладна,
търся нещичко да крадна.
От някой аз пари да свия,
за да ида и да се напия.
Заедно с мойта дружка,
тънка, права като пушка.
Гледам вън до наш′та къща,
съседа Гошо и любимата му тъща.
Пресрещнах го аз на шосето
и му откраднах портмонето.
Но щом разбра какво са случи,
взе да лаи като кучи.
Дойде веднага той до вкъщи
и направо взе да ми са мръщи.
Пита ме, а аз отричам
да крада и лъжа най-обичам.
На масата видя едрата си пачка,
така се разбесня, каза ще ма смачка.
Бягам бързо аз, за да са измъкна,
мойта дружка пък подир мен са домъкна.
От бързане ударих са в кухненския ръб,
на секундата изгубих своя златен зъб.
Заради тази гоненица гадна,
дори и пломбата ми падна.
И накрая кво да кажа,
не успях от нищо да намажа!
© Гергана Караджова All rights reserved.