21 feb 2013, 21:24

Цигански неволи част 1 

  Poesía » De humor
887 0 0

Аз съм циганка гладна,

търся нещичко да крадна.

От някой аз пари да свия,

за да ида и да се напия.

Заедно с мойта дружка,

тънка, права като пушка.

Гледам вън до наш′та къща,

съседа Гошо и любимата му тъща.

Пресрещнах го аз на шосето

и му откраднах портмонето.

Но щом разбра какво са случи,

взе да лаи като кучи.

Дойде веднага той до вкъщи

и направо взе да ми са мръщи.

Пита ме, а аз отричам

да крада и лъжа най-обичам.

На масата видя едрата си пачка,

така се разбесня, каза ще ма смачка.

Бягам бързо аз, за да са измъкна,

мойта дружка пък подир мен са домъкна.

От бързане ударих са в кухненския ръб,

на секундата изгубих своя златен зъб.

Заради тази гоненица гадна,

дори и пломбата ми падна.

И накрая кво да кажа,

не успях от нищо да намажа!

 

© Гергана Караджова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??