На баба ми Н.
Колко платно си избелила, бабо.
И косите си - бели -
за черни дни си оставила.
Пак си забравила портата -
няма го дядо.
Пилци кълват мъката ти
от двайсет години.
Сама в голямата къща
заплиташ в нишка времето...
Чакат -
да ми метнат чеиза на рамото
ръцете ти –
прегорели от болката
кестени.
© Вероника Митева All rights reserved.