Ех, да имах аз седефен замък край морето!
Кокетен, сладък с бели каменни стени.
С кули и бръшляни дълги, извисени до небето,
щях да чакам да пристигнеш само ти.
Да се промъкнеш тайно и галантно в мрака,
свидетели да са ти само всичките звезди.
Часовникът сребрист ли тъй приспивно трака?
Или са по скърцащия под от теб оставени следи?
Минаваш тихо покрай банята от порцелан,
в която аз се не отдавна със сатен изкъпах.
Запалваш плахо свещника от восък натежал,
за тебе белите чаршафи най-грижливо сгънах.
Аз разбрах, че искаш да ме вземеш и да ме откраднеш,
говорих със вълните и те ми казаха че те познават.
И когато ти пред мен тъй хубав, дългокос застанеш,
аз знам че те те всеки ден най-нежно галят.
Минаваш по най-тъмни коридори,
в които се прокрадва само лунна светлина.
Белият сапун мълчи, кротува, не говори,
но все пак ти усещаш неговия кремав аромат.
А аз във моята малка, подредена, хладна стая
лежа си тихо и гледам плахо към небето.
С него си говоря и прошепвам към безкрая,
че като тънки нишки плават корабите из морето.
© Македонско Девойче All rights reserved.