Да обичаш
Нощта във своите предели,
със заскрежени ледени ръце,
разказва песни остарели
на любовта за кадифеното лице.
Че искаше и тя самичка
таз радост за минута да прозре.
И как свободна като птичка
в простора да разпери своите криле.
Не вярваше, че знае как
на някой обич може да се дава.
И все потънала във мрак
тя своята надежда умолява –
за миг дори да не изчезва,
в сърцето й завинаги да бие.
Че иначе тъгата ще извеза
воал от болка, очите да покрие.
И тъй сама, сред своите палати,
тя още чака своята сънувана любов.
Готова пак цената да плати
За една-единствена искра живот.
Че иска само да обича.
Нима е много за един живот?
И някого по име да нарича:
„Моя единствена, неспираща любов.”
© Преслава Богданова All rights reserved.