Понякога е по-добре да се откажеш
и нова болка да спестиш на туй сърце,
понесло не едно разочарование
и шито не веднъж с конец в ръце.
Това сърце разбито на парчета,
разпилени като безброй живи звезди,
където никой не поглеждаше небето,
не искаше парчета да лепи.
Но звездите да светят пак не спряха
и до своя край раздаваха това,
за което цял живот копняха,
но знаете - звездите светят до смъртта.
Така сърцето мое се раздаде,
макар и със парчета разпилени,
на свои, чужди, близък и далечен
не спря любов да дава и да свети.
Но идва ден когато осъзнаваш,
че време е да спре да те боли,
макар че с тази болка ти си свикнал,
щом обич с нея за ръка върви.
Понякога е по-добре да се откажеш,
да вземеш пак конеца във ръце,
на обичтта и болката "сбогом" да кажеш
и с мъка да зашиеш туй сърце.
© Периян Байрамова All rights reserved.