Apr 29, 2018, 9:36 AM

Дали... 

  Poetry
539 0 2

 

Дали да не подремна месец-два поне.

После когато се събудя, ще помисля:

Стрували си да си буден, когато

около теб ежедневен мрак цари.

 

Когато си почти на петдесет, а чувстваш  се поне на сто.

Значи нещо не е наред.

И когато вместо нежен, сладък сън,

душата ти вибрира като смартфон.

 

Мечтите даже и те почиват далеч от мен.

Доста съм неврозна зная, тревожа се за всичко.

Приижда моят сън, но после бързо бяга.

Отново в безсъние, дори след чаша водка.

 

Нападат ме тъга и самота, удрят моето сърце.

Нещо пак се случва, нощта потегля бавно.

На гърба на костенурка, чакам утрото.

С мисъл дразнеща една, посрещам пак деня.

 

Нещо пак не е наред... пак ми е тревожно.

Така минават нощите и дните.

Искам  просто да поспя месец-два.

Когото се събудя да се чувствам по-спокойна.

 

Сърцето мълчи, душата заспива,

изморени сякаш били на война.

Сънят така желан да идва по-скоро,

месец поне два аз да поспя.

 

Лягам до своите мечти... да си почина.

Заспивам в очакване на светло утро.

След месец-два... дано намеря в света,

една добра причина... за да продължа.

© С. П. All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря! Хубав ден!
  • Миличка моя! Познато ми е! Минавала съм през такива периоди! Дълги и тежки. Знаеш ли, само всепоглъщаща цел, или емоция могат да те върнат в живота. Да преоткриеш прелестта на живота. Пожелавам ти скорошно включване в живота!
Random works
: ??:??