По прозореца
летен дъжд чука.
Боязливо
то навън поглежда,
вятър бавно го погалва,
в окото му
слънчева сълза проблясва.
Тръска главица,
плахо разперва криле -
дано стигне мечтите
успее.
В мен птичето
се учи да лети.
© Ласка Александрова All rights reserved.