Декември идва със спомени снежни,
с топлина и аромат на канелен сладкиш,
сбрал на трапези традиции древни
и сърца в благодарност с мир да крепим.
Декември събира със суровия блясък,
снежни пъртини и преспи- неволи.
Дава надежди, спъва ни с трясък
и сочи възможност, да бъдем герои.
Декември зарежда ни с нови мечтания
с букет от очаквания и истини нови,
през тъмните нощи и древни сказания
да пораснем за изпитания нови.
Декември, месец последен от всяка година
слага знак за приключил етап.
Препускащи през живота, да бъдем и да ни има
и на новата, изтанцуваме горещия валс.
© Валя Сотирова All rights reserved.