Jul 10, 2007, 4:47 PM

Демон 

  Poetry
810 0 4

Демон


Виси часовник на стената, спрял.

Има ли някой, който го е видял?

Пулсът на моята любов е спрял.

Кой ли дявол ми е завидял?


Този демон, без душа и без лице,

забива тръни вечер в моето сърце.

Този демон, който обича да мрази,

всичко свято в мен погази.


Календарът пак стои на стара дата -

там останаха завинаги сърцата.

Кой ли моите мечти прекъсна?

Кой ли моето сърце разкъса?


Този демон, за души зажяднял,

той часовникът е спрял.

Демонът със скръбта за дар -

той е спрял и този календар.


За този демон аз ще наглася стрелките!

За него аз ще съживя мечтите!

За него ще забият пак сърцата -

календарът ще е с нова дата!


Този демон идва тихо през нощта.

Той не иска много - само тишина.

Всяка капка от моя разум изцеди.

Той всяка мисъл винаги следи.


Този демон е едно човешко чувство.

То е нежно, красиво и пусто.

За него аз възкръсвам в пепелта.

За него бих продала своята душа!


Кремена Кънчева 17 год.

02.06.2005год.

© Д-р Кремена Кънчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Стихът ти е стахотен..много добра житейска философия.Може би трябва да учиш психология.Така те виждам в бъдеще психоложка-поетеса.Всичко ми харесва без "бих продала своята душа"Нито е в стила ти ,нито ми приличаш на такава ,която ще продаде душата си.Подари я на този,който я е заслужил и остани с него.Тя ще е и негова и твоя.НО САМО НЕ Я ПРОДАВАЙ!ПОЗДРАВ!
  • Благодаря ви
  • Харесва ми
  • Не продавай душата си на никого за нищо на света !Млада си , ще разбереш, бъди си ти винаги!
Random works
: ??:??