Демон
Има ли някой, който го е видял?
Пулсът на моята любов е спрял.
Кой ли дявол ми е завидял?
Този демон, без душа и без лице,
забива тръни вечер в моето сърце.
Този демон, който обича да мрази,
всичко свято в мен погази.
Календарът пак стои на стара дата -
там останаха завинаги сърцата.
Кой ли моите мечти прекъсна?
Кой ли моето сърце разкъса?
Този демон, за души зажяднял,
той часовникът е спрял.
Демонът със скръбта за дар -
той е спрял и този календар.
За този демон аз ще наглася стрелките!
За него аз ще съживя мечтите!
За него ще забият пак сърцата -
календарът ще е с нова дата!
Този демон идва тихо през нощта.
Той не иска много - само тишина.
Всяка капка от моя разум изцеди.
Той всяка мисъл винаги следи.
Този демон е едно човешко чувство.
То е нежно, красиво и пусто.
За него аз възкръсвам в пепелта.
За него бих продала своята душа!
Кремена Кънчева 17 год.
02.06.2005год.
© Д-р Кремена Кънчева Все права защищены