Aug 9, 2009, 9:44 PM

Дете на килограм 

  Poetry
889 0 5

Знаеш ли как се чувствам?

Запитвал ли си се дори

как съм и защо не пускам

мечтата си да отлети?

 

Питал ли си се какво е да си като мен,

отритнат, изоставен от света?

Почувства ли се днес смутен,

питайки се за това?

 

Знаеш ли какво е да си сам?

И в сърцето ти да има само пустота?

Да се чувстваш... дете на килограм?

Да живееш с приятел - самота?

 

Знаеш ли какво е да се търсиш,

без да знаеш има ли те въобще?

Знаеш ли какво е да пораснеш,

докато все още си дете?

 

Знаеш ли какво е да се бориш?

Да търсиш мястото си под небето?

Знаеш ли какво е да се молиш?

А да ти разбиват пак сърцето?

 

Поставял ли си се на мое място?

Замислял ли си се дори?

Помисли и ще ти стане ясно

защо не пускам мечтата си да отлети.

 

***

Без нея аз съм просто... нищо.

Тя в живота ме крепи.

Тръгне ли си, аз умирам.

Животът ми не струва без мечти!

© Или Дадарова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "Знаеш ли какво е да се търсиш,
    без да знаеш има ли те още?
    Знаеш ли какво е да пораснеш,
    докато все още си дете?"

    Според мен това е финала!*

    Поздравявам те за мъдростта и таланта!
  • "Без нея аз съм просто... нищо.

    Тя в живота ме крепи.

    Тръгне ли си, аз умирам.

    Животът ми не струва без мечти!"

    Браво!Животът наистина не струва нищо без мечти.Дано твоите се сбъднат
  • Запази мечтата си дете и я превърни в реалност! С обич!
  • 6!!!!
  • Аплодирам те!
Random works
: ??:??