Свил крачета до коремче,
юмручета опрени до ушички,
спи детенце, гушнало меченце.
Усмивка грейва на лицето малко
в спомена далечен.
Там някъде в безкрая
е моят дом голям,
където радостта и светлината
ме огряват всеки ден.
Сега съм тука на Земята
и още виждам моя дом
и Ангелите, моите дружки,
завихрени с Любов безкрайна.
Но знам, че скоро ще забравя
този дом широк, пълен със Любов.
С малки ситни крачки
аз ще тръгна по Земята,
уроците си да науча
и отново да намеря
пътя към дома.
И трепват мигличките дълги във съня
и телцето грейва в светлина,
а над него като страж стои
Ангелът - дружка от безкрая.
© Венета Пенева All rights reserved.