Apr 13, 2007, 9:03 AM

Детска безгрижност 

  Poetry
610 0 2

Силен порой се излива,

а навънка играят деца.

Тях пламъка ги топли -

огъня във техните сърца.


За тях дъжда не съществува

и времето е даже спряло.

Усмивката, една, изпъква

от мръсното и кално тяло.


Във локвите щастливо газят,

скачат, викат и се смеят.

Тишината с меден глас пронизват -

детски пенички си пеят.


Всеки у дома си се прибира,

не изпитал страх от този дъжд.

Бях едно дете тогава, а сега

съм страхлив, защото съм мъж.


Ех, да можех пак да съм дете,

да не мисля за болест, за кал.
Да можех времето назад да върна,

пак в пороя бих играл...

© ПразеН All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??