Dec 3, 2014, 12:47 PM  

Детските очи 

  Poetry » Phylosophy
438 0 1

                                                                                                                                   Детските очи

Две изворчета, сини и игривии,
изпълнени с кристална  чистота,
дори разплакани са страшно мили,
във тях прозира детската душа.

Те винаги са мили, отзивчиви,
затрогват те със свойта доброта...
Във тях играят пламъци щастливи,
докато ги поквари възрастта!

Но времето и тях на пощадява,
залива ги със кал   и суета!
Доверието с хитрост  заменява,
така си плащаме за възрастта!

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Тази истина е грозна и жестока, но аз имам надежда, че красивото и детското могат да се съхранят в човешката душа и да я поддържат бистра и неопетнена.
    Стихотворението ти е хубаво, тъжно, истинско и емоционално. Твоята наблюдателност и чувствителност ме впечатлиха!
Random works
: ??:??