3.12.2014 г., 12:47 ч.  

Детските очи 

  Поезия » Философска
437 0 1

                                                                                                                                   Детските очи

Две изворчета, сини и игривии,
изпълнени с кристална  чистота,
дори разплакани са страшно мили,
във тях прозира детската душа.

Те винаги са мили, отзивчиви,
затрогват те със свойта доброта...
Във тях играят пламъци щастливи,
докато ги поквари възрастта!

Но времето и тях на пощадява,
залива ги със кал   и суета!
Доверието с хитрост  заменява,
така си плащаме за възрастта!

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Тази истина е грозна и жестока, но аз имам надежда, че красивото и детското могат да се съхранят в човешката душа и да я поддържат бистра и неопетнена.
    Стихотворението ти е хубаво, тъжно, истинско и емоционално. Твоята наблюдателност и чувствителност ме впечатлиха!
Предложения
: ??:??