Дивите цветя в гората
цяло лято все цъфтят.
С тях гордее се тревата,
шаренее с пъстър цвят.
А пък билките са скрити
покрай нейните стебла.
Сутрин са с роса покрити
те и другите цветя.
Долу ниско аленеят
ягодките с аромат.
Щом лъчите ги нагреят
търсят ги да ги берат.
Планината лете чудна
ни измъква от града
и навръщане сме пълни
във сърцата с красота.
А след нас крила разтваря
птица някаква на клон.
Във гората умълчана
тя за песен дава тон.
© Ани Иванова All rights reserved.