От днеска вече никоя ще бъда,
не ще измивам с сълзи твоето лице!
Достатъчно кривих и съкращавах пътя
на моите мечти, запитващи ме: Накъде?
От днес съм нова, непозната птица,
такава е развръзката на твоя фейлетон!
Ти сам поиска да си скиптър без матрица
и се обрече на горчив и продължителен погром!
От днес съм силна, нежна, но и неранима,
по-силна от желязото - по-крехка от меда!
От днеска вече ежедневно аз ще взимам-
последна бях в опашката, но днес е мой реда!
© Симона Гълъбова All rights reserved.