Apr 10, 2022, 7:06 PM

Добре дошла 

  Poetry
306 0 1

Къде си, тъй чакана пролет?

Моя топла, зелена и цветна!

В слънчев смях и щъркелов полет

да срещна себе си, блага, приветна!

 

Разсъблечена след дългата зима

от мисли до камината спрели,

през струйни потоци от радост желана

събуди се в недрата заветни!

 

Земята възрадвай нова и млада

в светлина и багри в цъфтеж!

Нагизден със своята чудна премяна

април пристъпва за своя годеж.

 

Денят расне и сенките с него.

Животът расте с всеки миг.

Добре си дошла, слънчева пролет,

разлиствай се и на воля цъфти!

© Валя Сотирова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??