ДОБРИ ДУМИ ЗА СТИХОТВОРЕНИЕ
Аз съм нещо между другото.
Датите са без значение.
Липсват ми добрите думи
за едно стихотворение.
В криза сме. На средна възраст.
Вкопчен в есенното слънце
и от страх да не измръзнеш
има риск да се подхлъзнеш.
Спреш ли да висиш във нищото,
с твърда почва под краката си,
може би ще го премислиш.
Но ще оцелея. Някак си.
Трудно е да бъда ничия.
Тъжно е това привличане –
разпилени като тичинки,
безнадеждно да обичаме.
Римите ми идват – куцайки,
и ги писах – разтреперана.
Обещай ми – подир утрото
пак сред път да се намерим.
Аз надясно да съм тръгнала,
ти да си завил към лявото,
ще се засечем на ъгъла –
двама безпризорни ангела.
© Валентина Йотова All rights reserved.