7.03.2019 г., 8:47 ч.

Добри думи за стихотворение 

  Поезия » Любовна
665 5 9

ДОБРИ ДУМИ ЗА СТИХОТВОРЕНИЕ

 

Аз съм нещо между другото.

Датите са без значение.

Липсват ми добрите думи

за едно стихотворение.

 

В криза сме. На средна възраст.

Вкопчен в есенното слънце

и от страх да не измръзнеш

има риск да се подхлъзнеш.

 

Спреш ли да висиш във нищото,

с твърда почва под краката си, 

може би ще го премислиш.

Но ще оцелея. Някак си.

 

Трудно е да бъда ничия.

Тъжно е това привличане

разпилени като тичинки,

безнадеждно да обичаме.

 

Римите ми идват куцайки,

и ги писах разтреперана.

Обещай ми – подир утрото

пак сред път да се намерим.

 

Аз надясно да съм тръгнала,

ти да си завил към лявото,

ще се засечем на ъгъла

двама безпризорни ангела.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??