Има ли лимит на добротата?
Достига ли до ръбче да прелее?
Затваря ли понякога вратата,
когато прекалили сте с нея?
Навярно ѝ тежи от постоянство,
с което незаслужено раздава
от себе си в безкрайното пространство
на някой, който взима без да дава?
Изчерпва се не се ли презарежда.
Умира съкрушена и нещастна
ответност не намира ли отсреща.
Когато е взаимна е прекрасна!
© Мария Божкова All rights reserved.