Jun 2, 2010, 3:10 PM

Докоснах с палеца! 

  Poetry
619 0 7

Проплака залезът...

Целунаха се с слънцето!

Докоснах с палеца -

на чудесата зрънцето!

***

Отприщи се небето в океан от сълзи

и капчиците отразиха слънчев плам,

със  неочаквана целувка се изпълни

дори и  вятърът, из посевите разпилян...


А синевата пя с душа от спомени,

рисуващи трептежа на една любов:

Денят, Нощта - безвременно отровени

да плачат сам-сами с беззвучен зов...


И разделени, те сънуваха за заника,

защото той ги срещаше във миг-съдба!

Обичащи, владеещи, изпълнени със паника,

очакваха минутката живот на своята душа...

***

Любов - дали е лесна за описване?

Един си мисли - лудост е, а друг - лъжа,

На трети му е нужно да почувства липсата,

за да си каже: Птица съм! Аз мога да летя!

 

 

 

 

 

© Симона Гълъбова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??