Jan 27, 2015, 7:40 AM

Дописка в Стих 

  Poetry » Civilian
282 0 0

Генсекът Столтенберг

пикира в нашата земя.

При Йенс навървиха се

терк след терк,

а гражданството във

парализ онемя.

За ен-ти път едни и същи режисури,

за ен-ти път за ценностите пак валят аплаузи,

защото те са без кусури...

 

Жалката слугинска каша,

безформения байгъносън кадаиф

се стичат от самопоканената

камарила наша,

ембрион, излюпен във терариум

безроден, хищен, див!

 

Безподобен политически етюд,

с амбицията да му се дивят,

а всеки, който е критик да бъде луд,

да не помислят интелектите

да му се противят!

 

София, 23.01.2015 г.

© Димитър Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??