27 янв. 2015 г., 07:40

Дописка в Стих 

  Поэзия » Гражданская
281 0 0

Генсекът Столтенберг

пикира в нашата земя.

При Йенс навървиха се

терк след терк,

а гражданството във

парализ онемя.

За ен-ти път едни и същи режисури,

за ен-ти път за ценностите пак валят аплаузи,

защото те са без кусури...

 

Жалката слугинска каша,

безформения байгъносън кадаиф

се стичат от самопоканената

камарила наша,

ембрион, излюпен във терариум

безроден, хищен, див!

 

Безподобен политически етюд,

с амбицията да му се дивят,

а всеки, който е критик да бъде луд,

да не помислят интелектите

да му се противят!

 

София, 23.01.2015 г.

© Димитър Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??