Тук един гръмнали,
там банкомат обрали,
хванали едни,
другите - едва ли!?
Откак дошла е ,,свободата",
може да съм в грях,
с истинските имена
да назоват нещата
мнозина ги е страх!
Страх за канцеларския уют,
от пламъци осветили колата,
бизнеса да не им провалят,
да не си развалят рахата!
А мене ме е срам!
Срам пред паметта на Апостола,
на героите загинали под знамената
днес да е има България -
майчица мила и свята!
Срам пред паметта на дедите,
пред моите деца и внуци,
че оставихме лицето й
да цапат разни боклуци!
Някои казват:
,,Стига патриотизъм!
Отминали времена!"
на мен,
един от народа
с малка пенсйика
нестигаща за храна!
Какво тогава
на такъв човек остава,
заобиколен от подлеци мнозина,
едната сал Родина!
Затуй сърце дорде е горещо,
тяло и душа дишат,
ръката ми корава
продължава да пише,
ще казвам куме в очите
правото, истината чиста
на един, на двама,
на трима... на триста...,
та в бъдещ ден
прокуденото поколение
за Родина да помисли
и хванем заедно метлата
двора й затлачен
от боклуци да почистим!
© Никола Яндов All rights reserved.