Лиянена картина
запазена в резин -
спомен останал от друго време.
Един е и за мен - незаменим.
Струва повече и от тебе.
Не ме питай от къде съм.
Нито колко съм живяла
и какво съм видяла.
Без друго ми е бреме.
Светът, който някога
повече от себе си обичах,
да ме впечатли вече
с нищо не може;
и питам се - колко още
мога да изтрая?
Не съм и цяла.
Аз ли съм, не съм ли?
Не мога да кажа.
От толкова животи -
не мога да се позная.
© Нина Чалъкова All rights reserved.