Apr 9, 2011, 10:16 PM

Дует след празно минало 

  Poetry
610 0 0
В зениците – остатък самота.
На дъното горчилки се отцеждат.
Изхвърлям ги и сбирам пепелта,
останала от старите надежди.

Не ме боли от миналото в теб.
Не помня как и мога ли да плача –
изправям се с подбити колене
и за късмет във шепата с петаче.

Нататък става лесен моят път.
Накъсаните мигове се връзват.
Омекват тръните и милват, не бодат.
Огней, сърце, не давай да измръзна!

В зениците – остатък тишина.
Но си отива. Стига съм мълчала.
Дует в душата звънва – песента,
що в нощите мълчани съм мечтала.

© Роси Савова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??