Светла нощ, лепкава мъгла,
звезди в небето, огнена луна.
Криволичат хора с мисли от деня,
откриващи пътя към дома.
Разказват за моменти от минали неща,
загнезващи се в капките роса.
Недоразказани остват там,
а утрото дарява ги с крила.
Изпаравят се с капките на сутринта,
илитат заедно с пъстрата дъга,
за да достигнат небосвода
и да разкажат своята история.
Поети от ветровете на полъха,
галени сякаш с нежна ръка,
която ще ги отведе до нови места,
до пътя към неопознатите сърца.
© Джимбо All rights reserved.