30.11.2011 г., 9:49 ч.

Думи от нощта 

  Поезия » Друга
523 0 3

Светла нощ, лепкава мъгла,

звезди в небето, огнена луна.

Криволичат хора с мисли от деня,

откриващи пътя към дома.

 

Разказват за моменти от минали неща,

загнезващи се в капките роса.

Недоразказани остват там,

а утрото дарява ги с крила.

 

Изпаравят се с капките на сутринта,

илитат заедно с пъстрата дъга,

за да достигнат небосвода

и да разкажат своята история.

 

Поети от ветровете на полъха,

галени сякаш с нежна ръка,

която ще ги отведе до нови места,

до пътя към неопознатите сърца.

© Джимбо Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??