Aug 28, 2007, 11:52 PM

Две бели ноти 

  Poetry
901 0 36
Един клавиш, след него друг,
потъват под безшумни пръсти.
От тишината пада звук,
ръми на капки млечно гъсти.

Отеква стъпка, после пак,
оглеждат се и ме намират.
Два стиха сплитат светъл знак
и страховете в мен умират.

Изтръпнал косъм, после друг,
по кожата ми се изправят.
И всяка пора е капчук,
и всеки нерв дъжда улавя.

Сълза пропада, после пак,
в бездънен трепет се превръщат.
Две бели ноти в полумрак,
две съвършенства ме прегръщат.

© Валентин Евстатиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??