May 28, 2011, 10:55 AM

Две малки и живи комети... 

  Poetry
778 0 6

С колко много любов лицето ти свети.

Като цяла вселена си с къдри небрежни.

И горят две малки и живи комети

върху образа мил с очертания нежни.

 

И те вплитам със трепет в тихи куплети.

Всяка мисъл за теб е кристална росица.

И си вишнево-бяла в майски сонети -

като изгрев усмихнат си в мойте зеници.

 

Аз съм повей от есенен злак, прегорял,

но съм вещ познавач на красивото живо.

За свойта смърт от бързане съм закъснял,

налейте ми във чашата вино пенливо...

 

И нека тези къдри да ми бъдат кръст,

когато легна сам във лепкавата пръст...

© Димитър Никифоров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??