ДВУЛИЧИЕ
Прегръщаш сенки от щастливи дни.
Неумолимо в теб часовникът тиктака -
късно отмерваш живота с везни,
а очите в тъмното проплакват.
Съпругът ти щастлив е светски лъв.
И вдига за успеха чаша, поредна.
Спечелил е парите от пореден блъф.
И пие той - от снощи е заседнал.
Ще се завърне. Ще размаха пръст.
И от червилото следи ще има.
Това му е рицарският кръст.
Преди да легне,
ще рече - любима!
© Мимо Николов All rights reserved.