Jan 23, 2012, 12:38 AM  

Дъщерите на дявола 

  Poetry » Phylosophy
854 0 4



Дяволът си дъщери роди.

Не една, не две, а цели три.

 

Но после това той промени

 

и себе си с четвърта уреди.

 

 

 

 Алчност  първата нарече.

 

 Втората  Надменност назова.

 

 Име Завист на третата си даде.

 

 Четвъртата красива дъщеря

 

 Любов нарече нейният баща.

 

 

 

Пораснаха големи дъщерите.

 

И време за женитба им дойде.

 

И дяволът избра за всяка

 

в поредност следните мъже.

 

 

 

Алчност на търговеца дари.

 

Надменност със министър уреди.

 

На поета Завист даде за жена.

 

А четвъртата прекрасна дъщеря

 

пусна свободна да броди по света.

 

 

 

За нейна радост Господ я съзря.

 

Повика я при себе си и я помоли

 

да стане негова жена.

 

Любов, тъй пламенна и дива,

 

смирено Богу рече:

 

- Не мога, Господи, аз съм твоя дъщеря.

 

 

 

Tanelia

 

16 юли 2011 г.

© Мариана Георгиева -Танелия All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • А всъщност някой виждал ли е Дявола в лицето, та да знае от какъв пол е?
  • Много симпатично!
  • Прекрасно! Много ми хареса. Свободата дава свобода да се връщаш винаги там където си се почувствал свободен. Това само ми дойде на ум по повод свободата, която дава на Любов.
  • "Дяволът си дъщери роди.
    Не една, не две, а цели три"

    При условие, че се смята, че Дявола е от мъжки пол, много ми е любопитно как така си е родил дъщери?!
    ... или може би твоят дявол е хермафродит и се е самооплодил
Random works
: ??:??