Един ден ще съжаляваме...
Високите ми токчета са от година в гардероба,
но утре на работа съм от сутринта,
сгъната прилежно очаква роклята ми нова
но не и тази вечер няма да я облека…
Душата ми, така ù се танцува,
но приспивам я, знам, рано ще ставам
и погледът ми иска да флиртува
но може би след месеци на някоя забава…
Лято е, а работя без да спирам
и само в мислите ми се отнасям на брега…
Вместо боса по плажа да се разхождам с бира,
а покорно зад компютъра в офиса стоя…
И през прозореца тъй тъжно поглеждам,
липсват ми близките, приятелите, но кога,
да ги посетя, да намеря време да се срещнем,
те знаят – работя, ще ме разберат…
А хобито ми захвърлено във ъгъла тъжно стои,
голяма съм, ще ми прости, за него нямам време,
не съм ученичка, смешно е да мисля за мечти,
трябва да ме вълнуват корпоративни проблеми…
Знаете ли, зарязвам всичко сега и тука,
нима парите и работата са по-важни от мен?
Отивам на дискотека тази вечер и не ми пука,
още днес ще си резервирам почивка на море…
Взимам си отпуска от утре и отивам при близките…
Послушай ме, един ден ще искаш да върнеш времето назад,
ще съжаляваш, че от работа не си живял истински,
а не за заплата, колеги или че в офиса не си стоял!!!
24.04.2015
© Радослава Михайлова All rights reserved.
Аз например често си правя бягства инкогнито...
Ей така, за един ден дори! Поздрави, Радослава!