Един живот не стига
След другия кажи какво ще бъде?
Поредният за вечер или две!
А после? После той ще си отиде!
И ти сама с въпроса: накъде?
Дали спокойна после ще заспиваш
прегърната от своя си съпруг?
Или отново нейде ще откриваш
ласките на някой чужд и друг!
Но те са миг! Секунда във безкрая
като сън във нощите желан!
След това ще съжалиш накрая,
но този миг ще бъде пропилян!
Любовта отворена е книга
и всеки може да я прочете!
Животът е прекрасен, но не стига
за истинска любов в едно сърце!
© Георги Иванов All rights reserved.